Visas ziņas

“Merks Gaiļezera namiem” top otrā kārta

Būvkompānija “Merks” ir uzsākusi dzīvojamā projekta “Gaiļezera nami” otrās kārtas būvniecību, kuras ietvaros līdz 2020.gada sākumam Mežciemā tiks izbūvētas trīs jaunas deviņu stāvu ēkas ar kopumā 96 dzīvokļiem un labiekārtotu apkārtējo teritoriju.  

“Rīgā jaunu dzīvokļu tirgus potenciālu mēs vērtējam kā labu. Mūsdienīgu dzīvokļu pieprasījums arī Mežciemā ir izrādījies augsts, tāpēc nepilnu gadu pēc pirmās kārtas nodošanas ekspluatācijā esam pieņēmuši lēmumu uzsākt otrās kārtas būvniecību,” saka “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš. “Dzīvokļu pircēji Rīgā arvien vairāk novērtē gan kvalitatīvu būvniecību, gan pilsētas infrastruktūras ērtības, vienlaikus vēloties būt tuvāk dabai. “Gaiļezera namu” projekts nodrošina to visu kopā, tāpēc arī nešaubīgi tupinām tā attīstību.”

“Gaiļezera namu” ēku pirmajos stāvos atradīsies slēgtas autostāvvietas, noliktavu telpas, riteņu un bērnu ratiņu glabāšanai paredzētas koplietošanas telpas. 2 – 4 istabu dzīvokļi ar plašiem logiem un iestiklotiem balkoniem būs pieejami no 2.-9.stāvam, platībās no 63 – 109 m2. Ēkas projektētas ar B klases energoefektivitāti, kas nozīmē zemas apkures izmaksas.

“Ņemot vērā tirgus pieprasījumu, otrās kārtas ēkās esam vēl vairāk ieplānojuši trīs istabu dzīvokļus – tie būs pieejami gan plaši, gan arī ļoti kompakti,” stāsta “Merks” nekustamo īpašumu tirdzniecības vadītāja Dace Tumšā. “Mēs redzam, ka Mežciemu kā zaļāko Rīgas apkaimi par savām mājām labprāt izvēlas ģimenes ar bērniem, tāpēc dzīvokļu plānojumi ir rūpīgi pārdomāti dažādām ģimeņu vajadzībām. Piemēram, ieplānotas vietas garderobēm un īpaši ietilpīgiem sienas skapjiem, plašākajos dzīvokļos paredzētas divas sanitārās telpas, bet teritorijā tiks ierīkoti vairāki bērnu spēļu laukumi.”

Projekta “Gaiļezera nami” pirmajā kārtā tika izbūvētas trīs deviņu stāvu ēkas ar 96 dzīvokļiem, no kuriem lielākā daļa jau ir pārdoti. Līdz ar otrās kārtas būvniecības sākšanu, ir uzsākta arī dzīvokļu rezervācija jaunajās ēkās. Vidējā cena dzīvokļiem plānota 1800 eur/m2. Būvkompānija “Merks” ir gan šī projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī – garantijas sniedzējs, uzņemoties pilnu atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti.